Výskyt patogenních sérotypů Yersinia enterocolitica izolovaných z prasat, skotu, drůbeže a jehňat v České republice

To chci

Mezi bakteriální původce alimentárních infekcí patří vedle nejčastěji se vyskytujících salmonel a kampylobakterů také Yersinia enterocolitica. Z výsledků práce vyplývá jisté riziko onemocnění člověka yersiniózou především z masa vepřového, v menší míře pak masa drůbežího a hovězího v případě jejich nedostatečného tepelného celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Jana Simonová
Další autoři
Miroslava Vázlerová
Iva Steinhauserová, 1960-
Typ dokumentu
Články
Fyzický popis
1 il.
Publikováno v
Maso. -- ISSN 1210-4086. -- Roč. 18, č. 5 (2007), s. 36-37
Témata
Popis jednotky
tabulka

Instituce: