Výskyt patogenních sérotypů Yersinia enterocolitica izolovaných z prasat, skotu, drůbeže a jehňat v České republice
Mezi bakteriální původce alimentárních infekcí patří vedle nejčastěji se vyskytujících salmonel a kampylobakterů také Yersinia enterocolitica. Z výsledků práce vyplývá jisté riziko onemocnění člověka yersiniózou především z masa vepřového, v menší míře pak masa drůbežího a hovězího v případě jejich nedostatečného tepelného … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Další autoři
- Typ dokumentu
- Články
- Fyzický popis
- 1 il.
- Publikováno v
- Maso. -- ISSN 1210-4086. -- Roč. 18, č. 5 (2007), s. 36-37
- Témata
- Popis jednotky
- tabulka
Instituce:
Česká zemědělská a potravinářská bibliografie
MARC
LEADER | 00000naa a2200000 a 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | czpb000103077 | ||
FMT | A | N | |
LDR | 0 | 0 | |0 0naa a22 a 4500 |
003 | CZ PrUZP | ||
005 | 20071108105438.0 | ||
007 | ta | ||
008 | 071108s2007 xr a f 000 0 cze d | ||
040 | |a ABA009 |b cze | ||
072 | 7 | |a 664 |x Potravinářský průmysl |2 Konspekt |9 19 | |
072 | 7 | |a 637 |x Živočišné produkty |2 Konspekt |9 24 | |
080 | |a 637.5 |2 MRF-sel | ||
100 | 1 | |a Simonová, Jana, |u VFU, Brno |4 aut | |
245 | 1 | 0 | |a Výskyt patogenních sérotypů Yersinia enterocolitica izolovaných z prasat, skotu, drůbeže a jehňat v České republice / |c Jana Simonová, Miroslava Vázlerová, Iva Steinhauserová |
246 | 3 | 1 | |a Incidence of pathogenic serotypes of Yersinia enterocolitica isolated from pigs, cattle, poultry and lambs in the Czech Republic |
300 | |b 1 il. | ||
500 | |a tabulka | ||
520 | 3 | |a Mezi bakteriální původce alimentárních infekcí patří vedle nejčastěji se vyskytujících salmonel a kampylobakterů také Yersinia enterocolitica. Z výsledků práce vyplývá jisté riziko onemocnění člověka yersiniózou především z masa vepřového, v menší míře pak masa drůbežího a hovězího v případě jejich nedostatečného tepelného opracování. | |
520 | 3 | |a Yersinia enterocolitica belongs among bacterial infective agents, besides Salmonellae and Campylobacters with the most frequent prevalence. The results of the study show a certain risk for men in contraction of Yersiniosis, above all from pork, to smaller extent from poultry meat and beef in case of their insufficient heat treatment. |9 eng | |
650 | 0 | 9 | |a YERSINIA ENTEROCOLITICA |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a PATHOGENS |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a BACTERIOSES |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a ZOONOSES |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a LIVESTOCK |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a MICROBIAL PROPERTIES |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a MICROBIOLOGICAL ANALYSIS |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a SWINE |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a CATTLE |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a POULTRY |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a LAMBS |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a INTESTINES |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a Yersinia enterocolitica |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a patogeni |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a bakteriózy |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a zoonózy |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a hospodářská zvířata |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a mikrobiální vlastnosti |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a mikrobiologická analýza |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a prasata |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a skot |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a drůbež |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a jehňata |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a střeva |2 agrovoc |
700 | 1 | |a Vázlerová, Miroslava, |u VFU, Brno |4 aut | |
700 | 1 | |a Steinhauserová, Iva, |d 1960- |7 mzk2003195380 |u VFU, Brno |4 aut | |
773 | 0 | |t Maso |x 1210-4086 |g Roč. 18, č. 5 (2007), s. 36-37 |q 18:5 |9 2007 | |
LKR | |a ITM |b 98466 |l UZP50 |y 2007 | ||
SIF | |z Old |d 20071108 | ||
910 | |a ABA009 |t rs |