Výskyt patogenních sérotypů Yersinia enterocolitica izolovaných z prasat, skotu, drůbeže a jehňat v České republice

To chci

Mezi bakteriální původce alimentárních infekcí patří vedle nejčastěji se vyskytujících salmonel a kampylobakterů také Yersinia enterocolitica. Z výsledků práce vyplývá jisté riziko onemocnění člověka yersiniózou především z masa vepřového, v menší míře pak masa drůbežího a hovězího v případě jejich nedostatečného tepelného celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Jana Simonová
Další autoři
Miroslava Vázlerová
Iva Steinhauserová, 1960-
Typ dokumentu
Články
Fyzický popis
1 il.
Publikováno v
Maso. -- ISSN 1210-4086. -- Roč. 18, č. 5 (2007), s. 36-37
Témata
Popis jednotky
tabulka

Instituce:


MARC

LEADER 00000naa a2200000 a 4500
001 czpb000103077
FMT A N
LDR 0 0 |0 0naa a22 a 4500 
003 CZ PrUZP
005 20071108105438.0
007 ta
008 071108s2007 xr a f 000 0 cze d
040 |a ABA009  |b cze 
072 7 |a 664  |x Potravinářský průmysl  |2 Konspekt  |9 19 
072 7 |a 637  |x Živočišné produkty  |2 Konspekt  |9 24 
080 |a 637.5  |2 MRF-sel 
100 1 |a Simonová, Jana,  |u VFU, Brno  |4 aut 
245 1 0 |a Výskyt patogenních sérotypů Yersinia enterocolitica izolovaných z prasat, skotu, drůbeže a jehňat v České republice /  |c Jana Simonová, Miroslava Vázlerová, Iva Steinhauserová 
246 3 1 |a Incidence of pathogenic serotypes of Yersinia enterocolitica isolated from pigs, cattle, poultry and lambs in the Czech Republic 
300 |b 1 il. 
500 |a tabulka 
520 3 |a Mezi bakteriální původce alimentárních infekcí patří vedle nejčastěji se vyskytujících salmonel a kampylobakterů také Yersinia enterocolitica. Z výsledků práce vyplývá jisté riziko onemocnění člověka yersiniózou především z masa vepřového, v menší míře pak masa drůbežího a hovězího v případě jejich nedostatečného tepelného opracování. 
520 3 |a Yersinia enterocolitica belongs among bacterial infective agents, besides Salmonellae and Campylobacters with the most frequent prevalence. The results of the study show a certain risk for men in contraction of Yersiniosis, above all from pork, to smaller extent from poultry meat and beef in case of their insufficient heat treatment.  |9 eng 
650 0 9 |a YERSINIA ENTEROCOLITICA  |2 agrovoc 
650 0 9 |a PATHOGENS  |2 agrovoc 
650 0 9 |a BACTERIOSES  |2 agrovoc 
650 0 9 |a ZOONOSES  |2 agrovoc 
650 0 9 |a LIVESTOCK  |2 agrovoc 
650 0 9 |a MICROBIAL PROPERTIES  |2 agrovoc 
650 0 9 |a MICROBIOLOGICAL ANALYSIS  |2 agrovoc 
650 0 9 |a SWINE  |2 agrovoc 
650 0 9 |a CATTLE  |2 agrovoc 
650 0 9 |a POULTRY  |2 agrovoc 
650 0 9 |a LAMBS  |2 agrovoc 
650 0 9 |a INTESTINES  |2 agrovoc 
650 0 7 |a Yersinia enterocolitica  |2 agrovoc 
650 0 7 |a patogeni  |2 agrovoc 
650 0 7 |a bakteriózy  |2 agrovoc 
650 0 7 |a zoonózy  |2 agrovoc 
650 0 7 |a hospodářská zvířata  |2 agrovoc 
650 0 7 |a mikrobiální vlastnosti  |2 agrovoc 
650 0 7 |a mikrobiologická analýza  |2 agrovoc 
650 0 7 |a prasata  |2 agrovoc 
650 0 7 |a skot  |2 agrovoc 
650 0 7 |a drůbež  |2 agrovoc 
650 0 7 |a jehňata  |2 agrovoc 
650 0 7 |a střeva  |2 agrovoc 
700 1 |a Vázlerová, Miroslava,  |u VFU, Brno  |4 aut 
700 1 |a Steinhauserová, Iva,  |d 1960-  |7 mzk2003195380  |u VFU, Brno  |4 aut 
773 0 |t Maso  |x 1210-4086  |g Roč. 18, č. 5 (2007), s. 36-37  |q 18:5  |9 2007 
LKR |a ITM  |b 98466  |l UZP50  |y 2007 
SIF |z Old  |d 20071108 
910 |a ABA009  |t rs