Capillary zone electrophoresis separation of hydrolysates obtained from food industry by-products

To chci

Byly připraveny enzymové hydrolyzáty z odpadní kůže (cracklings) (CEH a CEH+) při použití alkalasy, a dále kyselé hydrolyzáty z odpadní kůže (CAH) a z kuřecího peří (FAH). Stupeň hydrolýzy (DH) byl 14 procent v případě CEH a 15,1 procent v případě CEH+. Stupeň hydrolýzy u CAH byl 53,8 procent, u jeho frakce získané pomocí Sephadexu celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Hlavní autor
Ryszard Amarowicz
Další autoři
Przemyslaw Zduńczyk
Ewa Flaczyk
Typ dokumentu
Články
Fyzický popis
1 graf, 1 tab
Publikováno v
Czech Journal of Food Sciences. -- ISSN 1212-1800. -- Roč. 22, č. 3, (2004), s. 121-124
Témata
Popis jednotky
Lit. s. 123 (11 zázn.) - Res. čes., angl

Instituce:


MARC

LEADER 00000naa a2200000 a 4500
001 czpb000081686
FMT A N
LDR |   naa a22 a 4500 
003 CZ PrUZP
008 040720s2004 xr f eng
040 |a ABA009  |b cze 
080 |a 637.5  |2 MRF-sel 
100 1 |a Amarowicz, Ryszard,  |u Polish Academy of Sciences, Institute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn, PL 
242 1 0 |a Separace hydrolyzátů získaných z vedlejších produktů potravinářského průmyslu pomocí kapilární zonové elektroforézy 
245 1 0 |a Capillary zone electrophoresis separation of hydrolysates obtained from food industry by-products /  |c Ryszard Amarowicz 
300 |b 1 graf, 1 tab 
500 |a Lit. s. 123 (11 zázn.) - Res. čes., angl 
520 |a Byly připraveny enzymové hydrolyzáty z odpadní kůže (cracklings) (CEH a CEH+) při použití alkalasy, a dále kyselé hydrolyzáty z odpadní kůže (CAH) a z kuřecího peří (FAH). Stupeň hydrolýzy (DH) byl 14 procent v případě CEH a 15,1 procent v případě CEH+. Stupeň hydrolýzy u CAH byl 53,8 procent, u jeho frakce získané pomocí Sephadexu G-25 (CAH+) 47,8 procent a u FAH byl 46,2 procent. Pro elektroforeogramy enzymových hydrolyzátů byl charakteristický výskyt jednoho vysokého ostrého peaku a několika dalších peaků nerozdělených na základně. Elektroforeogramy kyselých hydrolyzátů vykázaly větší počet jednotlivých ostrých peaků. Migrační časy většiny peptidů přítomných v enzymových hydrolyzátech se pohybovaly mezi 4 až 6 minutami. 
520 |a Enzymic hydrolysates were obtained from cracklings (CEH and CEH+) using alcalase. Acid hydrolysates were prepared from cracklings (CAH) and chicken feathers (FAH). The degree of hydrolysis (DH) of CEH and CEH+ were 14 and 15.1 percent, respectively. CAH, its Sephadex G-25 fraction (CAH+) and FAH were characterised by DH of 53.8 percent, 47.8 percent and 46.2 percent. The electrophoreograms of enzymic hydrolysates were characterised by one high and sharp peak and several not base line separated peaks. More single and sharp peaks were observed on the electrophoreograms of acid hydrolysates. Migration times of the majority of peptides present in enzymic hydrolysates ranged between 4 and 6 min.  |9 eng 
650 0 9 |a CHICKS  |2 agrovoc 
650 0 9 |a ELECTROPHORESIS  |2 agrovoc 
650 0 9 |a FEATHERS  |2 agrovoc 
650 0 9 |a HYDROLYSIS  |2 agrovoc 
650 0 9 |a LEATHER  |2 agrovoc 
650 0 9 |a PEPTIDES  |2 agrovoc 
650 0 9 |a POULTRY  |2 agrovoc 
650 0 9 |a PROTEOLYSIS  |2 agrovoc 
650 0 7 |a drůbež  |2 agrovoc 
650 0 7 |a elektroforéza  |2 agrovoc 
650 0 7 |a hydrolýza  |2 agrovoc 
650 0 7 |a kuřata  |2 agrovoc 
650 0 7 |a kůže  |2 agrovoc 
650 0 7 |a peptidy  |2 agrovoc 
650 0 7 |a peří  |2 agrovoc 
650 0 7 |a proteolýza  |2 agrovoc 
653 0 |a alkaláza 
700 1 |a Zduńczyk, Przemyslaw,  |u Polish Academy of Sciences, Institute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn, PL 
700 1 |a Flaczyk, Ewa,  |u Agricultural University of Poznan, Department of Human Nutrition and Food Technology, Poznaň, PL 
773 0 |t Czech Journal of Food Sciences  |x 1212-1800  |g Roč. 22, č. 3, (2004), s. 121-124  |q 22:3  |9 2004 
LKR |a ITM  |b 97096  |l UZP50  |y 2004 
CAS |a a 
SIF |z Old  |d 20040720  |9 2 
910 |a ABA009  |t rs