Capillary zone electrophoresis separation of hydrolysates obtained from food industry by-products
Byly připraveny enzymové hydrolyzáty z odpadní kůže (cracklings) (CEH a CEH+) při použití alkalasy, a dále kyselé hydrolyzáty z odpadní kůže (CAH) a z kuřecího peří (FAH). Stupeň hydrolýzy (DH) byl 14 procent v případě CEH a 15,1 procent v případě CEH+. Stupeň hydrolýzy u CAH byl 53,8 procent, u jeho frakce získané pomocí Sephadexu … celý popis
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Další autoři
- Typ dokumentu
- Články
- Fyzický popis
- 1 graf, 1 tab
- Publikováno v
- Czech Journal of Food Sciences. -- ISSN 1212-1800. -- Roč. 22, č. 3, (2004), s. 121-124
- Témata
- Popis jednotky
- Lit. s. 123 (11 zázn.) - Res. čes., angl
Instituce:
Česká zemědělská a potravinářská bibliografie
Záznam není součástí řezu
MARC
LEADER | 00000naa a2200000 a 4500 | ||
---|---|---|---|
001 | czpb000081686 | ||
FMT | A | N | |
LDR | | naa a22 a 4500 | ||
003 | CZ PrUZP | ||
008 | 040720s2004 xr f eng | ||
040 | |a ABA009 |b cze | ||
080 | |a 637.5 |2 MRF-sel | ||
100 | 1 | |a Amarowicz, Ryszard, |u Polish Academy of Sciences, Institute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn, PL | |
242 | 1 | 0 | |a Separace hydrolyzátů získaných z vedlejších produktů potravinářského průmyslu pomocí kapilární zonové elektroforézy |
245 | 1 | 0 | |a Capillary zone electrophoresis separation of hydrolysates obtained from food industry by-products / |c Ryszard Amarowicz |
300 | |b 1 graf, 1 tab | ||
500 | |a Lit. s. 123 (11 zázn.) - Res. čes., angl | ||
520 | |a Byly připraveny enzymové hydrolyzáty z odpadní kůže (cracklings) (CEH a CEH+) při použití alkalasy, a dále kyselé hydrolyzáty z odpadní kůže (CAH) a z kuřecího peří (FAH). Stupeň hydrolýzy (DH) byl 14 procent v případě CEH a 15,1 procent v případě CEH+. Stupeň hydrolýzy u CAH byl 53,8 procent, u jeho frakce získané pomocí Sephadexu G-25 (CAH+) 47,8 procent a u FAH byl 46,2 procent. Pro elektroforeogramy enzymových hydrolyzátů byl charakteristický výskyt jednoho vysokého ostrého peaku a několika dalších peaků nerozdělených na základně. Elektroforeogramy kyselých hydrolyzátů vykázaly větší počet jednotlivých ostrých peaků. Migrační časy většiny peptidů přítomných v enzymových hydrolyzátech se pohybovaly mezi 4 až 6 minutami. | ||
520 | |a Enzymic hydrolysates were obtained from cracklings (CEH and CEH+) using alcalase. Acid hydrolysates were prepared from cracklings (CAH) and chicken feathers (FAH). The degree of hydrolysis (DH) of CEH and CEH+ were 14 and 15.1 percent, respectively. CAH, its Sephadex G-25 fraction (CAH+) and FAH were characterised by DH of 53.8 percent, 47.8 percent and 46.2 percent. The electrophoreograms of enzymic hydrolysates were characterised by one high and sharp peak and several not base line separated peaks. More single and sharp peaks were observed on the electrophoreograms of acid hydrolysates. Migration times of the majority of peptides present in enzymic hydrolysates ranged between 4 and 6 min. |9 eng | ||
650 | 0 | 9 | |a CHICKS |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a ELECTROPHORESIS |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a FEATHERS |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a HYDROLYSIS |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a LEATHER |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a PEPTIDES |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a POULTRY |2 agrovoc |
650 | 0 | 9 | |a PROTEOLYSIS |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a drůbež |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a elektroforéza |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a hydrolýza |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a kuřata |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a kůže |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a peptidy |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a peří |2 agrovoc |
650 | 0 | 7 | |a proteolýza |2 agrovoc |
653 | 0 | |a alkaláza | |
700 | 1 | |a Zduńczyk, Przemyslaw, |u Polish Academy of Sciences, Institute of Animal Reproduction and Food Research, Olsztyn, PL | |
700 | 1 | |a Flaczyk, Ewa, |u Agricultural University of Poznan, Department of Human Nutrition and Food Technology, Poznaň, PL | |
773 | 0 | |t Czech Journal of Food Sciences |x 1212-1800 |g Roč. 22, č. 3, (2004), s. 121-124 |q 22:3 |9 2004 | |
LKR | |a ITM |b 97096 |l UZP50 |y 2004 | ||
CAS | |a a | ||
SIF | |z Old |d 20040720 |9 2 | ||
910 | |a ABA009 |t rs |