Susceptibility to mechanical damage of potatoes cultivated in different regions of the Czech Republic

To chci

Byly sledovány rozdíly v citlivosti hlíz k mechanickému poškození u 7 odrůd brambor vypěstovaných v tradičních bramborářských oblastech (vyšší polohy) a v nižších polohách, které jsou teplejší, sušší a úrodnější. U brambor z vyšších poloh byla ve všech pokusných letech prokázána vyšší citlivost k mechanickému poškození celý popis

Uloženo v:

Podrobná bibliografie

Další autoři
Karel Hamouz, 1953- , Jiří Blahovec, 1942- , Bohumil Vokál , Jaroslav Čepl
Typ dokumentu
Články
Fyzický popis
5 grafů, 1 tab
Publikováno v
Rostlinná výroba. -- ISSN 0370-663X. -- Roč. 46, č. 11, (2000), s. 509-514
Témata
Popis jednotky
Lit. s. 513-514 (15 zázn.) - Res. čes., angl

Instituce:


MARC

LEADER 00000naa a2200000 a 4500
001 czpb000059326
FMT A N
LDR 0 0 |0 0naa a22 a 4500 
003 CZ PrUZP
005 20070118172558.0
008 010207s2000 xr f eng
040 |a ABA009  |b cze 
080 |a 633.4  |2 MRF-sel 
242 1 0 |a Citlivost brambor pěstovaných v různých oblastech ČR k mechanickému poškození 
245 0 0 |a Susceptibility to mechanical damage of potatoes cultivated in different regions of the Czech Republic /  |c K. Hamouz ...[et al.] 
300 |b 5 grafů, 1 tab 
500 |a Lit. s. 513-514 (15 zázn.) - Res. čes., angl 
520 |a Byly sledovány rozdíly v citlivosti hlíz k mechanickému poškození u 7 odrůd brambor vypěstovaných v tradičních bramborářských oblastech (vyšší polohy) a v nižších polohách, které jsou teplejší, sušší a úrodnější. U brambor z vyšších poloh byla ve všech pokusných letech prokázána vyšší citlivost k mechanickému poškození proti nižším polohám. Vyzrálost hlíz z vyšších poloh zřejmě ve všech letech negativně ovlivnily nižší teplotní průměry a vyšší úhrny srážek za vegetační období, ale hlavně za měsíce srpen a září, kdy brambory dozrávaly. Vliv odrůdy na hodnotu PI (pendulum index) se uplatnil ze sledovaných faktorů nejméně, ale byl statisticky významný. Největší vliv na citlivost hlíz k mechanickému poškození měl ročník. 
650 0 9 |a AIR TEMPERATURE  |2 agrovoc 
650 0 9 |a CLIMATIC FACTORS  |2 agrovoc 
650 0 9 |a MECHANICAL DAMAGE  |2 agrovoc 
650 0 9 |a POTATOES  |2 agrovoc 
650 0 9 |a PRECIPITATION  |2 agrovoc 
650 0 9 |a PRODUCTION LOCATION  |2 agrovoc 
650 0 9 |a SITE FACTORS  |2 agrovoc 
650 0 9 |a VARIETIES  |2 agrovoc 
650 0 9 |a WEATHER  |2 agrovoc 
650 0 7 |a brambory  |2 agrovoc 
650 0 7 |a faktory prostředí  |2 agrovoc 
650 0 7 |a klimatické faktory  |2 agrovoc 
650 0 7 |a mechanické poškození  |2 agrovoc 
650 0 7 |a odrůdy  |2 agrovoc 
650 0 7 |a počasí  |2 agrovoc 
650 0 7 |a srážky  |2 agrovoc 
650 0 7 |a teplota vzduchu  |2 agrovoc 
650 0 7 |a umístění výroby  |2 agrovoc 
700 1 |a Hamouz, Karel,  |d 1953-  |7 mzk2005274985  |u Česká zemědělská univerzita v Praze 
700 1 |a Blahovec, Jiří,  |d 1942-  |7 jn20000400187  |u Česká zemědělská univerzita v Praze 
700 1 |a Vokál, Bohumil  |7 mzk2003171560  |u Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s.r.o. 
700 1 |a Čepl, Jaroslav  |7 xx0002305  |u Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s.r.o. 
773 0 |t Rostlinná výroba  |x 0370-663X  |g Roč. 46, č. 11, (2000), s. 509-514  |q 46:11  |9 2000 
LKR |a ITM  |b 140809  |l UZP50  |y 2000 
CAS |a a 
SIF |z La  |d 20010207  |9 2 
910 |a ABA009  |t rs