Jídlo není jenom "něco k jídlu" : tradiční stravování a pokrmy jako součást regionální a národní identity ve vědomí a paměti současné společnosti
Hlavním tématem publikace je jídlo a to z hlediska jeho významu v sociálním životě. Zkoumá, jak se jídlo podílí na tom, jak si navzájem rozumíme jako členové sociálních skupin a obyvatelé různých kulturních světů, jakou roli sehrává tradiční jídlo v procesech konstrukce národní a regionální identity.
Uloženo v:
Podrobná bibliografie
- Hlavní autor
- Typ dokumentu
- Knihy
- Fyzický popis
- 285 stran : barevné ilustrace ; 21 x 22 cm
- Vydáno
-
Opava :
Slezská univerzita v Opavě,
2020
- Vydání
- Vydání první
- Témata
- Bibliografie
- Obsahuje bibliografii a bibliografické odkazy
- ISBN
- 978-80-7510-428-1
Cíl | Přístupnost | Odkaz | Zdroj odkazu |
---|---|---|---|
Web | Odkaz | Bibliografie dějin Českých zemí |